Home sweet home

14 maart 2017       Door Jessica van Lieshout ( )

Degenen die mijn blog lezen zijn hoogstwaarschijnlijk op de hoogte van het feit dat ik aan het rondreizen ben. Mijn laatste bestemming was Perth; de stad waar ik dacht langere tijd te verblijven en een baan te vinden. Helaas wilde de zoektocht naar die leuke baan alles behalve slagen. Ook Perth bleek niet mijn match. Te georganiseerd, te druk, te groots en te duur. Als een soort slechte date die te lang duurde en zonder goed einde afliep.

Maar de date was gelukkig niet enkel negatief. De date Perth gaf me leuke ontmoetingen met vreemden, een leuke dag uit met de meiden van mijn hostel en een onverwacht, leuk nieuw iemand in mijn leven; mijn eerste mannelijke vriend.

Deze nieuwe vriend hing met me aan de telefoon toen ik begon te ontdekken dat mijn date met Perth me geen goed vooruitzicht bood. Deze vriend nodigde me uit in Alice Springs en probeerde me tot vijf maal toe over te halen naar Alice Springs te verhuizen en hier een baan te vinden. Na een week lang omringd te zijn met zijn zakelijke charme, drukte, georganiseerde vrolijkheid, zijn prachtige straatmuzikanten en verschillende vriendelijke barista’s, ga ik overstag door te luisteren naar het advies van mijn nieuwe, mannelijke vriend en koop ik een veel te duur ticket naar Alice Springs. Vol gas in vertrouwen vooruit kies ik - zonder enig idee wat me te wachten staat- en enkel op aanraden van een nieuwe vriend die me verzekert dat Alice Springs me datgene zal gaan geven wat ik nodig heb.

En zo startte ik vorige week een nieuwe date met Alice. Alice Springs welteverstaan. De eerste, oh zo belangrijke indruk was meer dan goed. De warmte van het roodgekleurde zand, de krachtige en woestijnachtige rotsen en het warme, knusse centrum gaven me het gevoel alsof ik thuis kwam. Alice Springs, het hart van Australië en ik blijken te “klikken”. En wanneer ik na een dag een baan vind in een leuke koffie corner en me nog geen twee dagen later gratis accommodatie word gegeven, weet ik dat Alice Springs mijn hart gewonnen heeft.

Meldingen voor nieuwe blogs ontvangen?

Schrijf je in voor Chartella's nieuwsbrief!