Cupido

9 februari 2017       Door Jessica van Lieshout ( )

Met nog een paar dagen in het vooruitzicht, zit mijn tijd in Rishikesh, India er bijna op. Mijn eerste yogales/examen is een succesvol feit, ik voel me rijker dan ooit en mijn lichaam is (op wat blessures na) sterker en energieker dan ooit. Het was een intense maar bijzondere ontmoeting. Met het land, met de mensen, met onontdekte delen van mijn Zelf en met de koe op straat die zijn hoef parmantig op mijn tenen plaatste en mij achterliet met twee blauwe tenen. Ik meen oprecht dat het enkel mij en mijn klunzige ik kan overkomen. :)

Ikzelf voel nu de behoefte opborrelen te transformeren van reiziger naar inwoner, te settelen in een mooi huisje, een leuke baan te vinden en deze tijd te gebruiken voor zelfstudie- en beoefening van yoga en dans. Dat doel is de reden dat ik met een glimlach terugkeer naar mijn nieuwe thuisland. Op Valentijnsdag arriveer ik namelijk in Perth; mijn nieuwe thuis voor de komende maanden. Maar omdat mijn dagen afgelopen maand van 07.00 tot 19.30 uur gevuld waren met lessen of zelfstudie, en de WiFi verbinding net zo nalatig bleek te zijn als het elektriciteitsnetwerk van India, bleek elke vorm van voorbereiding voor mijn tijd in Perth onmogelijk. Geen mens die ik er ken, geen huis en geen baan. Naar verwachting ook geen All you need-achtige taferelen in de vorm van grote sterke armen die me tegemoet rennen en me verwelkomen met een passionele kus, rode rozen of serenades. Nee, liefde is er momenteel in allerlei vormen behalve dat hartvormige met die Cupido pijl.

Wat ik wel met me meedraag is een warm hart vol herinneringen, zelfliefde, een grote glimlach en een rotsvast vertrouwen dat mijn tijd in Perth fijn gaat zijn. Dat alles bij elkaar opgeteld draagt alle liefde in zich om volledig te kunnen genieten van een nieuw avontuur. Ik geloof dan ook heilig dat Cupido’s pijl mijn hart nog niet heeft geraakt omdat ik besloten heb eerst mijn hart te volgen. En zodra dat hart vervuld is, zal ik Cupido oproepen zijn pijl te richten op elk hart dat verlangt naar dat stukje magie. Dat kunnen we tenslotte stiekem allemaal gebruiken. Lezers van deze blog; heb een mooie Valentijnsdag!

Liefs Jess

Meldingen voor nieuwe blogs ontvangen?

Schrijf je in voor Chartella's nieuwsbrief!