Iets met ezels en stenen

7 februari 2017       Door Eveline ( )

Wat nou als de ware die toch niet de ware bleek te zijn toch de ware is? Liefde op het eerste gezicht, toeval? Nee, want toeval bestaat niet. Alle mensen die we ontmoeten zijn precies die mensen die we moeten ontmoeten. Het Universum heeft keurig uitgestippeld met wie onze paden kruisen, zodat we daar een mooi lesje van kunnen leren. Van de chagrijnige cassière in de supermarkt tot onze prins(es) op het witte paard, het lot slaat genadeloos toe totdat onze harten gloeien en liefdes kunnen groeien.

Stel je voor dat iedere ontmoeting een les draagt die we moeten leren, dan is het gemakkelijk te constateren dat de chagrijnige cassière slechts een glimlach nodig heeft. Tenzij je er voor kiest je dag te laten bederven door iest onbenulligs, maakt de optie chagrijnig terug te doen niemand blij. Dus zodra je je niet laat beïnvloeden door andermans sores en op je eigen humeur kunt bouwen en vertrouwen, keurt het Universum de vuurproef goed en mag je door naar de volgende ronde. Zo blijf je leren totdat je leven vervult is met harmonie, liefde en empathie...

De lessen die we leren met onze geliefdes zijn echter iets minder makkelijk onder de knie te krijgen, maar wanneer echte liefde op het spel staat is iedere struggle de moeite waard. Lopen al je exen stuk op het feit dat je ze niet vrij genoeg laat? Dan zul je misschien toch meer vertrouwen in je volgende relatie moeten boosten. Knappen je dates keer op keer af op het feit dat je oude koeien uit de sloot haalt? Dan is een vergevingslesje misschien toch niet zo'n slecht idee.

Zodra je accepteert wat je valkuilen zijn zal het makkelijker zijn deze te voorkomen in een volgende relatie. Relaties zullen op de klippen lopen wanneer er stenen op de weg liggen, en het Universum zal de ezel niet redden totdat het zijn lesje geleerd heeft. Dus iedere nieuwe persoon die we ontmoeten is een nieuwe kans onze liefde te verbeteren, zodat een relatie puur, uit het hart en vrij is. Het helpt om niet bij iedere tegenslag de handdoek in de ring te gooien, maar daadwerkelijk te reflecteren op je eigen aandeel in de tegenslag. En zo zou een relatie zomaar succesvoller kunnen uitpakken dan de vorige.

Het betekent echter niet dat je niet langer jezelf kunt zijn en alles moet veranderen wat in je opkomt, maar het betekent wél dat de ezel toch een keer die steen van de weg moet halen.

Meldingen voor nieuwe blogs ontvangen?

Schrijf je in voor Chartella's nieuwsbrief!