Mijn naam is...

29 december 2016

Ik ben al 5 minuten in gedachten over hoe ik mezelf wil voorstellen. Ik geloof ergens geleerd te hebben dat het veelvuldig gebruiken van het ik-woord niet heel aangenaam is voor de lezer en dus probeer IK dat te voorkomen, wat lastiger is dan je wellicht zou denken. Ik heb besloten een voorbeeld te nemen aan stand-up comedians die hun show starten zonder zichzelf voor te stellen, en hun naam nog even snel de zaal inroepen voordat zij het podium verlaten. Als nieuwe schrijfster van deze blog lijkt me dat voor de afwisseling best een keer interessant.

Vanaf heden zal ik jullie in ieder geval trachten te vermaken met blogs over mijn (vrijgezelle) leven. Een leven dat zich momenteel op relationeel vlak in een erg rustig vaarwater bevindt. Op andere vlakken is het echter alsof ik me temidden van de oceaan bevind, waarbij de storm en het onweer me met momenten van mijn koers proberen af te drijven.

Ik ben 11 weken geleden op een enkele reis naar Australië vertrokken en het begint erop te lijken dat het leven, gezien de extreme vormen der turbulentie, wat veranderingen voor me in petto heeft. Ik volg hier mijn hart, verjaag onbewuste angsten en daag mezelf uit op huidige grenzen van mijn kunnen. Het beschermende harnas dat ik nog met me meedroeg is al afgebrokkeld en zorgt, na trotsering van het onweer en de storm, voor heling. Natuurlijk ben ik hier ook om te genieten. Genieten van de “ik” die ik nu ben en de “ik” die ik ben wanneer grootse dromen zijn uitgekomen.

De uitnodiging voor Chartella te schrijven heeft ervoor gezorgd dat ik Tinder weer eens heb gedownload. Ik zal dus niet alleen schrijven over de weg die ik al reizend op persoonlijk vlak afleg, maar zal ook schrijven over de meest bizarre, afschuwelijke of juist intens leuke dates die ik voor jullie doorsta en trotseer.
Met haar 35 graden, een prachtige kijk op het Opera House en het verplicht te “moeten” daten heb ik het inderdaad erg zwaar. ;)
Welke van de drie het ook wordt, het zorgt in ieder geval voor interssant schrijfmateriaal. Met of zonder liefde van een partner in mijn of jouw leven, hoop ik met deze blog een beetje liefde je kant op te sturen. Of een zonnestraal vanuit dit prachtige en warme land...

Mijn naam is Jessica van Lieshout () en het was een eer mijn eerste blog voor jullie te schrijven.

Meldingen voor nieuwe blogs ontvangen?

Schrijf je in voor Chartella's nieuwsbrief!