The yoga spirit

29 januari 2017       Door Jessica van Lieshout ( )

Ook ik heb een bucketlist en geheel onverwachts en op gevoel worden de punten op deze bucketlist vervuld. Deze bucketlist genaamd "wishlist" is onderverdeeld in Nederland, buitenland en 'grootse doelen'.

Een yoga opleiding volgen pronkt al enige tijd vol trots onder het kopje "grootste doelen" en wordt sinds twee weken in uitvoering gebracht in Rishikesh te India. Mijn doel voor na deze training betrof het geven van yogalessen, gecombineerd met het geven van trainingen en workshops. Ik vind het nog steeds een prachtig doel en een die zijn weg zal vinden, maar ook hier ontdek ik dat er een diepere betekenis zit achter de reden dat ik hier ben. Yogalerares ben je namelijk niet zomaar. Het is een levensstijl, een filosofie die ik verlang te begrijpen en in puurheid wil doorgeven aan de mensen die op een dag mijn lessen volgen.

Onze dagen zijn 6 dagen per week van 07.00 uur tot 19.30 uur gevuld met lessen. We genieten enorm en ervaren fysiek en emotioneel tevens de intensiteit van dit programma en de uitwerking van bepaalde oefeningen op het emotionele lichaam. In mijn geval veroorzaakte dat meerdere malen een huilbui van een uur waarbij de laatste tranen letterlijk uit mijn heupen lijken te komen.

Deze momenten zijn intens en verdrietig, met een verbondenheid naar oude pijn die me direct laat voelen hoe moeilijk het soms is deze momenten niet te kunnen delen met “je maatje”, je partner in crime. Maar ook dat zijn uiteindelijk maar gedachtes en dus leer ik steeds meer om het oordeel van deze momenten los te laten en het er te laten zijn. We denken namelijk vaak dat we er als vrijgezel alleen voor staan maar wanneer ik na huilbui nummer 1 opgelucht terugkeer naar onze yoga ruimte en in gesprek raak met twee andere vrouwen, ontstaat er uit het niets een cirkel van vrouwen om me heen wanneer ook zij aansluiten in het gesprek. En dat moment droeg alle liefde in zich die ik op dat moment nodig had.

Mijn boodschap aan alle andere vrijgezellen die eenzaamheid kennen is dus dit: weet dat je nooit alleen bent en liefde zich in alle vormen aandient. Maak je vrijgezelle leven jouw yoga want net als yoga verbindt vrijgezel zijn je met je Zelf. En die weg is net zo mooi als de verbinding met de uiteindelijke ander.

Liefs Jess

Meldingen voor nieuwe blogs ontvangen?

Schrijf je in voor Chartella's nieuwsbrief!